Италианският Сенат одобри днес указ, който ограничава срочните договори и

...
 Италианският Сенат одобри днес указ, който ограничава срочните договори и
Коментари Харесай

Италия одобри закон компаниите, които изнасят производството си в чужбина

 Италианският Сенат утвърди през днешния ден декрет, който лимитира срочните контракти и санкционира фирмите, които реалокират производството си в чужбина, съобщи Ройтерс. По този метод беше утвърден първият значим законопроект на новото държавно управление, разяснява Българска телеграфна агенция.
Сигурността на работните места беше една от главните точки в предизборната стратегия на водача на Движение " Пет звезди " и министър на икономическото развитие, труда и обществената политика на Италия Луиджи ди Майо, който ръководи страната в коалиция с дясната партия " Лига " на Матео Салвини от 1 юни.

Пакетът от ограничения, който Ди Майо назова " декрет за достолепието ", включва възбрана върху всички форми на рекламиране на хазарт, които съгласно Движение " Пет звезди " ощетяват фамилните финанси и са ориентирани против най-слабите членове на обществото.

Горната камара на италианския парламент утвърди указа, който към този момент мина през Камарата на депутатите и в този момент се трансформира в закон.

Новият закон има за цел да извърши обещанието от предизборната акция на Ди Майо да спре злоупотребата със срочни контракти, откакто неговият предходник Матео Ренци либерализира използването им.

Според новия закон няма да е допустимо срочните трудови контракти да са за повече от две години по отношение на три до момента, съобщи Франс прес. Освен това към договорите за краткотрайна претовареност ще бъдат прилагани спомагателни обществени вноски, които ще се усилват с 0,5 % от първото възобновяване на контракта до най-много 4 подновявания по отношение на 5 до момента. Целта на ограниченията е фирмите да се въздържат от сходни контракти, прецизира Ройтерс.

Голяма част от италианските асоциации на работодателите, чиито членове постоянно употребяват такива контракти, подлагат на критика измененията, ползващи се със сериозна социална поддръжка.

През 12-е месеца до юни са основани 394 000 краткотрайни работни места, демонстрират последните данни, до момента в който броят на непрекъснатите контракти е понижен с 83 000.

Указът усилва също компенсацията, която фирмите би трябвало да заплащат на чиновниците, които по решение на съда са били непозволено уволнени.

В опит да резервира производството в Италия, указът постановява, че компании, които са получили финансова помощ от страната или данъчни облекчения и по-късно реалокират производството си в чужбина, би трябвало да върнат назад парите, които са взели, а може също да бъдат и санкционирани.

Тези, които се реалокират отвън Италия в границите на 5 години от приемането на държавните помощи, би трябвало да върнат назад сред два и четири пъти получената сума.
По публикацията работи: Виктория Тошкова

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР